karlow.blogg.se

2014-10-17
05:48:06

Knaskalle på G.

Börjar bli jobbigt att komma på en catchy hälsningsfras nu, så idag får ni nöja er med
Hej!
 
 
Börjar starkt med denna bild. Hade jag fått höra för några år sedan att jag skulle bo i Uruguay i ett år hade jag nog inte tänkt att det var en omöjlighet, och se vad det blev av det. Hade någon däremot sagt för några år sedan att jag skulle börja på tango hade jag definitivt skrattat, jag + tango eller vilken annan dans som helst förutom AFs "steg åt sidan, steg åt sidan" = nej.
 
Onödigt dålig bild men ni kan inte skylla på mig, jag var upptagen...
 
Motsatsen bevisad, jag tog tag i livet och började på tango (av alla saker man kunde valt, why?). Shit happens, ibland blir det bra, ibland inte. Jag var faktiskt bättre än jag trodde, antagligen för att jag gjorde väldigt enkla saker. Men what ever, jag har börjat på tango, rätt så konstigt...
 
Anledningen var helt enkelt att skola sex timmar om dagen på eftermiddagen plus träna tre gånger i veckan, när de kompisar man har bor i andra städer, lätt leder till långa stunder vissa dagar av ingenting. Så jag bestämde mig för att börja på tango helt enkelt, så får jag fler träffa ffler människor och ytterligare en aktivitet. Två flugor i en smäll! Kände mig inte riktigt lika koordinerad och tangoaktig som den andra killen, men vad fan, jag är varken tangodansare eller "född i rätt världsdel", så inga förhoppningar på min dans!
 
Andra saker jag har gjort senaste veckan som inte var helt jag:
• Uppträtt på stadens teater, med en monolog. Helt klart oväntat, fick en dryg vecka på mig att förbereda mig, höll monolog på svenska och spanska, och gick på konstiga sätt på scenen. Oklart, oväntat, succé av någon konstig anledning. Har verkligen ingen aning om varför folk gillade det så mycket, men får fortfarande höra "Vad bra du var! Jag fattade ingenting av vad du sa, men det var bra ändå!". Vill inte skryta, men jag tror att jag föddes med en teatergud-gen eller så...
• Lagat svenska köttbullar, potatis, brunsås och "lingonsylt" (det var egentligen något blåbärsmarmeladliknande, men det var så nära vi kom att hitta lingonsylt). IKEA finns inte här nere. Därför blev jag som fick stå för köttbullarna. Skämtade om det och de tog det på allvar här hemma. Det tog två timmar, men det var det värt, vilken jävla kock jag är ibland! Och jag eldade inte upp något eller sprängde köket, så det är väl ett plus?!
 
ElSueco på Teater Politeama
 
Albóndigas Suecas, by Karlos
 
 

Pah, är galet trött nu. Har idag firat lillasyster som fyllde 14 år med middag i Montevideo, shit vad mycket mat man kan få ner i en mage. Och shit vad Uruguayaner är pratglada! Nu ska jag sova, imorgon skippar jag skolan och åker till kusten med mamma och lillasyster, soft!
 
Chau!
 
 
Knaus väder igår natt, har dock inget emot det sålänge jag slipper vara ute i regnet!
 
Plattaste landet jag har besökt, Uruguays högsta "berg" är ca 500m högt. Från dagens bussresa Canelones-Montevideo.
2014-10-01
03:40:53

40 dagar och äntligen Uruguayan

¡Holabola!
 
Tänkte börja med att förtydliga att jag inte satsar på att uppdatera lika ofta som Kissie och Blondinbella och vad de nu heter, uppdatera gör jag när jag har tid, ock och lust, och något att skriva! :)
 
Idag är det tisdag, en lång tisdag (sett till min dygnsrytm här, hemma skulle den vara hyfsta normal). Vanligtvis går jag upp mellan 9 och 11 på morgonen eftersom jag har skola på eftermiddagen, äter lite frukost, äter lite lunch (mat-Kalle är lycklig) och går till skolan, eller så går jag upp lite tidigare och äter lunchen med kompisar i stan/skolan, men då ska man köpa den själv. Livet är väldigt lugnt här, ingen stress inte.
 
Idag var det dags för en andra tur till migrationsverket i Monteviedo. Förra gången, för en och en halv vecka sedan, var det uppstigning halv sex för att ta bussen in till MVD (kostar knappt 30 kr, värt). Först en sväng till AFS-kontoret för lite uppiggande mate och sedan en kort promenad till migrationsverket. Och där fick vi sitta...
 
Länge...
 
Tre timmar, med resultatet att jag och en italienska blev godkända och de andra sex inte blev det, eftersom "något fattades". Whopaah, riktigt festligt. Tycker lite synd om de andra, eftersom de måste tillbaka en extra gång för att bli klara med papprena, och det är för många av dom fem timmar med buss. Efter det blev det två dagar i Montevideo med sightseeing, AFS-genomgångar, och allmänt häng.
 
Kallt, varmt, vindstilla, blåsigt, vädret just nu är lite oklart, det ändras hela tiden...
 
Idag fick jag iallafall åka tillbaka till migrationsverket med den italienskan som också klarade sig igenom kontollerna för att få papper på att vi är godkända (tillfälliga) uruguayaner. Känns skönt! Sedan gick vi genom staden till Tres Cruces bussterminal och återvände till det "normala" livet. Blev lite sen till skolan, men kände att lunchen var viktig att hinna med, det är hårt att vara svensk-uruguayan. Tror läraren sa att det var okej, det var lite oklart (som vanligt).

Många papper är det att hålla reda på, men det här kändes extra bra. Nu bor jag verkligen här!
 
 
"Hänglåsfontänen" är som Stockholms Västerbron eller Roms Ponte Milvio.
 
Plaza Independencia, med en hästrumpa mitt i bilden och ett det konstigaste bostadshuset jag har skådat.
 
Staty av en ridande José Artigas mitt på torget, som förutom vanligt torg även är hans gravplats med vakter och nyfikna turister. Inte den bästa bilden på señor Artigas får jag erkänna...
 
Alla känner vi till Luis Suárez. Här är han en hjälte, minst sagt!
 
Inte jätteintressant kanske, men blev minst sagt förvånad när jag hittade den här svenska boken i en liten bokaffär utanför gamla stan.
 
Avslutar med den här fina bilden från Costa Azul (mormor och morfars hus). Våren och vintern här bjuder på kalla nätter. Skitsnack tänkte jag, jag kommer från Sverige, där har vi snö och när det snöar sover jag med tunnt täcke och öppet fönster. Här är inte husen lika välbyhhda så det blev täcke och tre filtar. Lagom nöjd, men får erkänna att det var ganska nice!
 

Peace out people, nu är det middagsdags! Tror jag ska laga svenska köttbullar här snart, köttbullar här är stora och med fikon eller lite extra salt i. Dom vet ingenting om köttbullar...
 
Chau
Karloz