karlow.blogg.se

2014-11-14
18:27:42

Bildbomb

((Blogg.se har nu två gånger senaste veckan raderat ett så gott som färdigt och ett halvfärdigt utkast... Himlans roligt när det händer! Ni får ursäkta min dåliga uppdatering, men det är som sagt inte bara mitt fel!))
 
Bara att hoppa upp på hästen igen så att säga (säger man så? Svenska språket har jag för det mesta inga problem med, men typiskt svenska "sägelser" börjar falla bort lite (hata mig inte Linnea)).
 
Så, vad har hänt på sista tiden då?
 
Först och främst så har jag äntligen, på pappret i alla fall, blivit Uruguayan, med ID-kort och allt vad det heter.
 
Nu är vi två utav åtta som har fått ID-kort, de andra fick underkänt av migrationsverket och behövde göra om några papper. Inte blir det bättre av att vi redan är i Uruguay och att deras föräldrar är i hemlanden, så det blir en massa scannande och roligt teknikpyssel som alla tycker är roligt. Självklart hade jag också problem, men det var inte mitt fel att någon här i Uruguay fyllde i fel formulär för ID-kortet. Ring upp, gör om, gör rätt. Tror tyvärr att de använde fel formulär ändå när de gjorde mitt ID, men vem bryr sig? Det är uruguayanskt och det står vem jag är, mer än så behövs inte.
 
Förrförra helgen åkte alla utbytesstudenter, alla som ska vara utbytesstudenter från Uruguay nästa år och några som vill vara utbytesstudenter om ett par år tillsammans med volontärer till Salto i nordöstra Uruguay.
Rio Uruguay med Argentina på andra sidan
 
Kate (Thailand), Giulio (Italien) och Camila (Uruguay) gör tortas fritas. Jag gav upp efter ett försök, det var inte min grej...
 
Volontär-Lara förbereder sig för att fritera deg
 
Bra kvalitét! Point is, vi blev intervjuade av Canal 4, så vi är ju typ kändisar nu! (Jag och Kelly från USA)
 
Utgång för de som hade åldern inne på kvällen, tema halloween såklart!
 
Tror inte jag behöver säga vem av mig och Giulio som var förberedd för att klä ut sig och vem som improviserade
 
Kate och Laura (Frankrike)
 
Dag två, molnigt men varmt i de varma källorna
 
Parrillagrillade hamburgare till lunch, inget fel med det!
 
Studiebesök på vattenkraftverket mellan Argentina och Uruguay
 
Sverige Uruguay
Japan Thailand Italien
Italien Sverige Thailand Uruguay
Seriösa bilder är inte riktigt min grej...

Alla var riktigt fina i blåa hårdhattar (?) som vi var tvugna att ha på oss under besöket
 
 
Ingen dog (tror jag), men eftersom verket ägs av båda länderna finns båda flaggorna lite överallt
 
En riktigt bra helg, fick lära känna mycket nya människor och se en annan del av landet. Träffade bland annat två killar som funderade på att åka till Norge, Sverige eller Ryssland. Klart det blir Sverige!
 
--
 
En helt annan helg åkte jag, mamma och lillasyster till Costa Azúl där mina "abuelos" bor, och sen längs kusten vidare till La Barra där en moster bor.
 
Minns inte vem han var, men någon bestämde sig för att bygga ett hus i form av en örn som fick heta El Águila (Örnen)
Piriápolis
 
 
Helt ärligt första "berget" jag har sett här. Och lillasyster fick såklart för sig att det var en bra idé att ta sig upp dit...
 
Ñanduer, typ som sura strutsar
 
Los dedos i Punta del Este. Helt enkelt en hand som sticker upp ur sanden, inte konstigare än så
 
--
 
 
Senaste helgen åkte jag och min lillasyster till Punta del Este igen för att träffa kompisar från AFS-lägret. Juliana (som är på bilden ovanför med mate) åkte hem lite tidigare så sista dagen följde jag med Kate och hennes familj till en födelsedagsfest för en liten by, en fiesta criolla. Det var stånd där man kunde fylla på sin gaucho-garderob (gauchos är vad man kallar de som rider runt på hästarna), köpa knivar och annat smått, mat, en hyfsat stor asadogrill, och två tävlingar.
 
 
Gauchos som hjälper mindre stabila gauchos på mer instabila hästar att inte slå ihjäl sig när hästen kastar av sig personen i fråga (det är alltså som att rida på en plasttjur som man gör i amerikanska filmer, fast en riktig, galen häst).
 
En man som försöker rädda köttet och sina lungor på samma gång.
 
Det är alltså, som jag sagt, inga små fjäsiga köttbitar man grillar. 
 
Tycker det är tråkigt att ta seriösa bilder
 
 
Puh, det var alla bilder ni får för nu. Förväntar mig inte att någon läser den här delen, antagligen har de flesta fått slut på batteri i datorn, blivit hungriga, varit tvugna att jobba för att man har ätit upp eller så. 
 
Nu är det sommarlov, vilket kanske innebär mer tid att skriva, kanske inte! Ska iallafall försöka svara på några frågor jag har fått, så stay tuned.
Nu bär det av till några kompisar i grannbyn Los Cerrillos, tror minsan det bilr asadogrillning ikväll! Imorgon åker jag, mama och Juliana till Montevideo för att gå på någon föreställning med en av mina storebröder, och på söndag förväntas jag laga svensk mat igen. Helvete...
 
Peace out!
Kommentarer:
2015-01-11 @ 10:45:58
#1: Anonym

Hur är skolan i Uruguay?

2015-01-23 @ 10:40:18
#2: Lisa

Finns det tamponger i Ururguay ? :D

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: