karlow.blogg.se

2014-10-17
05:48:06

Knaskalle på G.

Börjar bli jobbigt att komma på en catchy hälsningsfras nu, så idag får ni nöja er med
Hej!
 
 
Börjar starkt med denna bild. Hade jag fått höra för några år sedan att jag skulle bo i Uruguay i ett år hade jag nog inte tänkt att det var en omöjlighet, och se vad det blev av det. Hade någon däremot sagt för några år sedan att jag skulle börja på tango hade jag definitivt skrattat, jag + tango eller vilken annan dans som helst förutom AFs "steg åt sidan, steg åt sidan" = nej.
 
Onödigt dålig bild men ni kan inte skylla på mig, jag var upptagen...
 
Motsatsen bevisad, jag tog tag i livet och började på tango (av alla saker man kunde valt, why?). Shit happens, ibland blir det bra, ibland inte. Jag var faktiskt bättre än jag trodde, antagligen för att jag gjorde väldigt enkla saker. Men what ever, jag har börjat på tango, rätt så konstigt...
 
Anledningen var helt enkelt att skola sex timmar om dagen på eftermiddagen plus träna tre gånger i veckan, när de kompisar man har bor i andra städer, lätt leder till långa stunder vissa dagar av ingenting. Så jag bestämde mig för att börja på tango helt enkelt, så får jag fler träffa ffler människor och ytterligare en aktivitet. Två flugor i en smäll! Kände mig inte riktigt lika koordinerad och tangoaktig som den andra killen, men vad fan, jag är varken tangodansare eller "född i rätt världsdel", så inga förhoppningar på min dans!
 
Andra saker jag har gjort senaste veckan som inte var helt jag:
• Uppträtt på stadens teater, med en monolog. Helt klart oväntat, fick en dryg vecka på mig att förbereda mig, höll monolog på svenska och spanska, och gick på konstiga sätt på scenen. Oklart, oväntat, succé av någon konstig anledning. Har verkligen ingen aning om varför folk gillade det så mycket, men får fortfarande höra "Vad bra du var! Jag fattade ingenting av vad du sa, men det var bra ändå!". Vill inte skryta, men jag tror att jag föddes med en teatergud-gen eller så...
• Lagat svenska köttbullar, potatis, brunsås och "lingonsylt" (det var egentligen något blåbärsmarmeladliknande, men det var så nära vi kom att hitta lingonsylt). IKEA finns inte här nere. Därför blev jag som fick stå för köttbullarna. Skämtade om det och de tog det på allvar här hemma. Det tog två timmar, men det var det värt, vilken jävla kock jag är ibland! Och jag eldade inte upp något eller sprängde köket, så det är väl ett plus?!
 
ElSueco på Teater Politeama
 
Albóndigas Suecas, by Karlos
 
 

Pah, är galet trött nu. Har idag firat lillasyster som fyllde 14 år med middag i Montevideo, shit vad mycket mat man kan få ner i en mage. Och shit vad Uruguayaner är pratglada! Nu ska jag sova, imorgon skippar jag skolan och åker till kusten med mamma och lillasyster, soft!
 
Chau!
 
 
Knaus väder igår natt, har dock inget emot det sålänge jag slipper vara ute i regnet!
 
Plattaste landet jag har besökt, Uruguays högsta "berg" är ca 500m högt. Från dagens bussresa Canelones-Montevideo.