karlow.blogg.se

2014-10-01
03:40:53

40 dagar och äntligen Uruguayan

¡Holabola!
 
Tänkte börja med att förtydliga att jag inte satsar på att uppdatera lika ofta som Kissie och Blondinbella och vad de nu heter, uppdatera gör jag när jag har tid, ock och lust, och något att skriva! :)
 
Idag är det tisdag, en lång tisdag (sett till min dygnsrytm här, hemma skulle den vara hyfsta normal). Vanligtvis går jag upp mellan 9 och 11 på morgonen eftersom jag har skola på eftermiddagen, äter lite frukost, äter lite lunch (mat-Kalle är lycklig) och går till skolan, eller så går jag upp lite tidigare och äter lunchen med kompisar i stan/skolan, men då ska man köpa den själv. Livet är väldigt lugnt här, ingen stress inte.
 
Idag var det dags för en andra tur till migrationsverket i Monteviedo. Förra gången, för en och en halv vecka sedan, var det uppstigning halv sex för att ta bussen in till MVD (kostar knappt 30 kr, värt). Först en sväng till AFS-kontoret för lite uppiggande mate och sedan en kort promenad till migrationsverket. Och där fick vi sitta...
 
Länge...
 
Tre timmar, med resultatet att jag och en italienska blev godkända och de andra sex inte blev det, eftersom "något fattades". Whopaah, riktigt festligt. Tycker lite synd om de andra, eftersom de måste tillbaka en extra gång för att bli klara med papprena, och det är för många av dom fem timmar med buss. Efter det blev det två dagar i Montevideo med sightseeing, AFS-genomgångar, och allmänt häng.
 
Kallt, varmt, vindstilla, blåsigt, vädret just nu är lite oklart, det ändras hela tiden...
 
Idag fick jag iallafall åka tillbaka till migrationsverket med den italienskan som också klarade sig igenom kontollerna för att få papper på att vi är godkända (tillfälliga) uruguayaner. Känns skönt! Sedan gick vi genom staden till Tres Cruces bussterminal och återvände till det "normala" livet. Blev lite sen till skolan, men kände att lunchen var viktig att hinna med, det är hårt att vara svensk-uruguayan. Tror läraren sa att det var okej, det var lite oklart (som vanligt).

Många papper är det att hålla reda på, men det här kändes extra bra. Nu bor jag verkligen här!
 
 
"Hänglåsfontänen" är som Stockholms Västerbron eller Roms Ponte Milvio.
 
Plaza Independencia, med en hästrumpa mitt i bilden och ett det konstigaste bostadshuset jag har skådat.
 
Staty av en ridande José Artigas mitt på torget, som förutom vanligt torg även är hans gravplats med vakter och nyfikna turister. Inte den bästa bilden på señor Artigas får jag erkänna...
 
Alla känner vi till Luis Suárez. Här är han en hjälte, minst sagt!
 
Inte jätteintressant kanske, men blev minst sagt förvånad när jag hittade den här svenska boken i en liten bokaffär utanför gamla stan.
 
Avslutar med den här fina bilden från Costa Azul (mormor och morfars hus). Våren och vintern här bjuder på kalla nätter. Skitsnack tänkte jag, jag kommer från Sverige, där har vi snö och när det snöar sover jag med tunnt täcke och öppet fönster. Här är inte husen lika välbyhhda så det blev täcke och tre filtar. Lagom nöjd, men får erkänna att det var ganska nice!
 

Peace out people, nu är det middagsdags! Tror jag ska laga svenska köttbullar här snart, köttbullar här är stora och med fikon eller lite extra salt i. Dom vet ingenting om köttbullar...
 
Chau
Karloz
 
 
 
 
Kommentar:
2014-10-06 @ 18:47:02
#1: Elli

Fan vad du verkar LEVA LIVET din lille rackare

Svar: Hahah jaadu, det är det jag är bäst på helt enkelt! Du borde testa!
Karl Oldgren Winther

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: