karlow.blogg.se

2015-02-01
02:59:04

Svar på tal och vem är jag?

Wow, två inlägg samma vecka! Den här gången höll jag vad jag lovade.
 
Även om jag inte har varit speciellt duktig på att hålla bloggen vid liv så har några ställt frågor under de senaste månaderna, så jag tänkte göra det enkelt och tydligt med vissa frågor och lägga upp dom och svaren här.
 
 
Ja, jag heter Karl Oscar Oldgren Winther, är så gott som 18 år. Jag har en mor och en far, en envis lillasyster som tyvärr är 16 år och kan skrika och hålla på minst lika mycket som jag, en bonuspappa (mammas man) och två bonusbröder (mammas mans söner). Brukade bo i två Stockholmsförorter, varannan vecka hos pappa och varannan hos mamma. Sen bestämde jag mig för att åka på utbytesår till Uruguay, så nu bor jag här, i en stod som heter Canelones.
I Sverige går jag på Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan, Estet Sång, spelar bas i ett death core-band (Take The Leap), spelar gitarr när jag inte har något annat för mig, hänger med kompisar, jobbar som barnvakt, lever livet.
Vad mer kan man säga om mig? Jag är 1.85 meter lång, brunögd, blond, har alldeles för långt hår men vill inte klippa mig för jag litar inte på frisörer, de gör sällan som jag vill och då blir jag lack.
När jag var liten gick jag vilse på ett hotell på Gran Canaria.
Jag pratar svenska, engelska och spanska.
Jag har absolut ingen lust att ha ett kontorsjobb när jag blir vuxen och börjar jobba, så just nu tror jag att det kommer bli en sjuksköterska av mig, typ jobba i ambulans.
Jag är bra på att laga köttbulllar från grunden och att dansa tango (nästan iallafall).

Ja och nej. Vanliga mobilladdare har ganska smalla piggar/pinnar vad man nu vill kalla dom, men i Sverige använder vi också lite grövre. De smala funkar fint, de tjocka är lite svårare. Summa sumarum: Det behövs ej, men det kan vara bra att ha en ifall du har olika sorters laddare.
Så ser de flesta vägguttag ut här. Men många förlängnigssladdar är anpassade för fler typer.

Om vi börjar med spanskan så går det faktiskt väldigt bra nu. Nu för tiden tänker jag för det mesta på spanska utan att tänka på det, förstår nästan allting folk säger, kan nästan prata problemfritt, och istället för att få frågan "Är du från USA?" när folk hör mig prata har de börjat fråga om jag är brasilian (ser det som positivt eftersom det är grannlandet).
Nödvändiga saker som jag har tagit med mig från Sverige, som mobil, bankkort, dator etc. fungerar generellt sett väldigt bra. Ibland funkar inte kortet i vissa affärer eftersom det är väldigt ovanligt att inte betala kontant här. Det mesta fungerar felfritt för mig med sånna här saker, och funkar det inte är det ofta lätt att lösa. No worries om du ska hit!

Wow. Om ni trodde att esteter i Sverige var lata kommer ni skita i brallan när ni kommer hit. Jag har visserligen fått höra att just min klass var en av de lataste på länge, men utbildningen här är väldigt basic jämfört med Sverige. Elever kommer sent till klasser, och lärare också. Det är inte så att man inte lär sig något, men är man vad vid gymnasiet i Sverige kommer man inte ha mycket problem att hänga med här! ;)

Ärligt talat har jag faktiskt väldigt dålig koll på sånt. TV-reklam finns för det på de argentinska kanalerna, och jag skulle gissa att det finns i större affärer som TaTa, Disco eller Tienda Inglesa (sista köper in mycket saker från utlandet, och är oftast skitstora affärer, så de har säkert!).

 
Jag hoppas ni har fått hyfsade svar, och att ni fortsätter ställa fler frågor, så ska jag göra mitt bästa för att svara snabbare och skriva oftare!
Jag och min familj på nyårsafton

Ahlgrens bilar gjorde storsuccé i Uruguay, den julklappen gick åt fort...
Montevideooo
Jag, ridandes på en häst. Inte min starkaste gren, men jag överlevde iallfall, så det var ju kul
 

ADIÓS SUECOS!
Karloz
 
 
Kommentar:
2015-02-27 @ 12:37:41
#1: Sofie

Åhh vilken rolig blogg! Letar lite info om Uruguay då jag ska dit i mars 3 veckor och har svårt att hitta det jag letar efter. Har iallafall fått svar på några frågor iallafall! Hoppas du har det bra! :)

Svar: Kul att du ska till just Uruguay! Bara att fråga på om du undrar något! Ha en bra resa :)
Karl Oldgren Winther

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: