karlow.blogg.se

2015-01-31
05:27:58

Jag är inte död, men...

...men jag är jag, och jag är lat.
Och jag uppdaterar fruktansvärt dåligt här på bloggen. Så tänkte slänga upp ett inlägg nu och även svara lite på frågor. Det kommer inte bli ett två månaders långt inlägg, för det orkar jag inte skriva och ni orkar inte läsa.
 
Senaste gången jag uppdaterade var i november, och nu är januari så gott som slut. Första delen av den perioden spenderade jag mest hemma i Canelones och i småstäderna Los Cerrillos och Progreso där jag har en del amigos. Inget speciellt, ganska lugnt, men nice.
 
I december hade vi vårat Midstay-camp, alltså lägret vi har efter ungefär halva tiden här. Började i Montevideo med en kväll på stan med alla utbytesstudenter i Uruguay, plus några volontärer. Planen var "Noche de museos", dvs en kväll där man gåller mellan massa museum som har öppet och är gratis. Vet inte riktigt vad det speciella var, eftersom ofta är öppna och gratis. Tror vi gick till två ställen innan vi tröttnade och ville ha mat.
 
Det här är vad man räddade av en murmålning som brann upp, som man använde för att återskapa den (sista bilden).
 
Andrea från Italien. Aka Jesús, för det långa håret och skägget han brukar ha.
 
 
Behöver jag säga att jag inte grät för att vi bytte museumen mot en restaurang med Chivitos?
 
Dag två och tre spenderade vi på kusten i Santa Lucía del Este. Soft värre.
Solbrännan på bilden nere i mitten kan vara det bästa/värsta jag har skådat...
 
Sen har också varit jul och nyår. Var ärligt talat mer otaggad än någonsin på jul när jag vaknade den 24e, men så fort jag övertalade familjen om att vi måste ha något slags träd med pynt i och vi började äta löste det sig.
  
Totalt blev det tre veckor på kusten med sol, mat, bad, mat, siesta, sol, nya kompisar, mat, bad, siesta, ni fattar.
Det är helt sjukt hur seg jag blir av värmen. Det känns som att min insida smälter när det är 38 grader. Men ska inte klaga, har redan gjort det misstaget och de flesta svenskar blir extremt oglada när jag klagar över värmen :))
 
Jag och Andrea träffades i Parque del Plata när vi insåg att vi nu under semestern bodde fem km ifrån varandra istället för 330 km.
 
Solnedgång i Atlantida
 
Och så har vi tyvärr sagt hej då till fyra ur gruppen som åkt hem till sina länder igen.
Om tre veckor fylls AFS Uruguay på med fyra nya utlänningar, som inte vet någonting om vad som väntar eller för den delen spanska heller skulle jag tro.
¡Hasta luego!
 
Nu ska jag inte tråka ut er med mitt enkla liv nå mer, utan ni kan ju gå ut och göra snöänglar så hörs vi eller syns någon gång!
 
Peace out,
Karlitos
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: